Norske Kredittkort
© 2014 - 2024, NorskeKredittkort.com, Alle rettigheter forbeholdt Norskekredittkort.com - Kontakt oss - Sidekart
re:member kredittkort
re:member
Annonse
Kredittkort Guide
Kredittkort tips
Krav om pengene tilbake ved netthandel
Handler du mye på nett? Da kan du ha krav på å få pengene dine tilbake hvis du opplever å havne i problemer med nettbutikken du har handlet hos.

Dette er det ikke alle som er klar over og det er heller ikke mange banker som tar seg bryet med å informere kundene sine om dette.

Dette resulterer faktisk i at bankene slipper unna med krav som tilsvarer omtrent 3 milliarder kroner hver år – bare på grunn av at du som forbruker ikke har kunnskap nok om dine rettigheter.

Når du handler varer på nett og du har betalt med kredittkortet ditt vil du ha sjansen til å kreve tilbakebetalt pengene fra den banken som har utstedt kredittkortet ditt, og dette kalles for chargeback. Å skaffe seg et kredittkort som man bruker til dette formålet er derfor veldig viktig.

Når en selger ikke har respektert dine rettigheter som foreligger ved netthandel kan du som kunde altså få dine penger refundert fra betalingssystemet som du er en del av – altså banken som har gitt deg kredittkortet.

I hvilke tilfeller vil du kunne kreve pengene dine tilbakeført? Det vil være forskjellige faktorer som spiller inn her, men hvis kortet ditt har blitt belastet uten at du har gitt tillatelse til det, vil dét være én av dem.

En annen vil være om du har betalt for en vare som du ikke har fått levert. I det siste tilfellet vil du få tapet dekket uansett om du har brukt Mastercard eller Visa – også når det kommer til vanlige bankkort, såkalte debetkort.

Rettigheter som dette mener Forbrukerrådet at det informeres alt for dårlig om, og ved en undersøkelse gjennomført av dem viste det seg av bare én av åtte banker hadde  informasjon om dette som kunne regnes som tilfredsstillende.

Kredittkortet gir deg også et konkursvern og det innebærer at du er beskyttet mot konkurser i bedrifter hvor du har handlet og du ennå ikke har mottatt varen/tjenesten du har betalt for.

Har du for eksempel kjøpt en flyreise eller billetter til en konsert som du har forhåndsbetalt for vil du kunne kreve pengene tilbake hvis leverandøren har gått konkurs.

Kortet er også kjærkomment til bruk i utlandet ettersom man da ikke utsetter sin egen bankkonto for risiko ved eventuell skimming eller svindel.

Det vil da ikke være noen uvedkommende som får tilgang til din personlige bankkonto og som dermed kan tappe deg for store kontantbeløp eller tømme din oppsparte reisekasse.

Husk at det er banken som har utstedt kredittkortet ditt som legger ut for bruken din, og at du betaler tilbake i etterkant. Hvis kortet ditt tappes er det derfor bankens penger som forsvinner.

Å bruke kredittkortet og betale tilbake det du har utestående innen 45 dager vil være kostnadsfritt.

Sjekk din egen bank og se om du finner opplysningene om dine rettigheter, og hvis du ikke finner det på nettsidene eller i nettbanken kan du be om å få en oppklaring av din kunderådgiver.
Kredittkort artikler
Mest populære kredittkort
Norske Kredittkort
VELG KATEGORI
Kredittkort guide
Sammenlign kort
Les mer om oss