Norske Kredittkort
© 2014 - 2024, NorskeKredittkort.com, Alle rettigheter forbeholdt Norskekredittkort.com - Kontakt oss - Sidekart
re:member kredittkort
re:member
Annonse
Kredittkort Guide
Kredittkort tips
Velg treningsøvelser som både er effektive og skånsomme
Det er mange som har lyst å komme i gang med trening, men det er samtidig lokkende å bare bli sittende i sofaen. Da gjelder det å finne treningsøvelser som både er effektive, skånsomme og kanskje til og med morsomme.

All fysisk aktivitet teller
Profesjonelle idrettsutøvere snakker noen ganger om å ende opp på et «platå», der treningen ikke har noe særlig effekt. For en som ikke er veldig godt trent, vil det likevel være slik at praktisk talt all fysisk aktivitet teller.

Derfor bør du også gi deg selv en klapp på skulderen hvis du er i fysisk aktivitet i hverdagen. Enkle øvelser er undervurdert, hvorfor ikke plassere en stepkasse foran TV-en? Da kan du få en helt kurant treningsøkt samtidig som du følger med på favorittprogrammet.

Større maskiner, som sykler eller tredemøller, kan gi den samme effekten, men er på langt nær like enkle og praktiske å plassere.

Gjør treningen til en lek
Det finnes elementer av lek innenfor tilnærmet alle treningsprogram. Mange program med fokus på løping inkluderer for eksempel såkalt «fartlek», som i bunn og grunn handler om ujevne intervaller som styres av det du opplever på løpeturen.

Det kan for eksempel handle om å gjennomføre en kort sprint til neste lyktestolpe, for å så ta det rolig mellom to trær.

Nå er ikke løping den aller mest skånsomme treningsformen, men fartlek kan faktisk være med på å gjøre den mer skånsom. På harde underlag, som asfalt eller betong, kan du ta det rolig, før du trener mer eksplosiv løping på mykere skogsstier.

Dessuten kan du øke farten på vei opp bakker, samtidig som du «ruller» rolig ned for utforbakkene.

Når du finner en treningstype som du virkelig gleder deg til, og som dessuten ikke medfører ekstreme fysiske påkjenninger, da har du skutt gullfuglen også når det gjelder å faktisk trene effektivt og smart.

Kredittkort artikler
Mest populære kredittkort
Norske Kredittkort
VELG KATEGORI
Kredittkort guide
Sammenlign kort
Les mer om oss